C7 Vocabulary & Translation, Part 3

  Vocabulary: (1*6=6) 


1. Given below are some means of transport : 

boat, jeep, auto, bicycle, submarine 

Which of these is used in water?

Ans. submarine 


2.  Break the following word by separating prefix or suffix.

extremely 

Ans. extreme+ ly = extremely 


3. Rearrange the jumbled word- 

TKCRI

Ans. trick


4. Write the meaning of 

become lesser or smaller 

Ans. decrease 


5. Write the antonym of 

usual 

Ans. unusual 


6. Give the meaning of 

a tear in the skin

Ans. wound


7.Choose the correct spelling:

 deserve/deserv

Ans. deserve 



8. Shirt, bedsheet and curtain are made of ______. 

( steel/ wood/ cloth/ rubber)

Choose the correct material noun:

Ans. cloth



9. Match the adjective in Column A with its stronger adjective in Column B

Column A 

Column  B 

i) clean 

spurious

ii) bad

hygienic

iii) fake

dreadful


Ans. 1. clean= hygienic 

         2. bad = dreadful 

         3. fake = spurious 



10. wish, television, parade model, neighbours 

Arrange the  words in an alphabetical order:

Ans. model,  neighbours, parade, television,  wish


11.  🎯 Translation ( Punjabi to English)


a) ਸ਼ਾਂਤੀ ਬਣਾਈ ਰੱਖੋ

Ans. Keep silence.

b) ਕੀ ਤੁਸੀਂ ਸਕੂਲ ਜਾਂਦੇ ਹੋ?

Ans. Do you go to school?


12. 🎯 Translation ( English to Punjabi)

a) Where do you live?

ਤੁਸੀਂ ਕਿਥੇ ਰਹਿੰਦੇ ਹੋ?

b) Why do you come late?

 ਤੁਸੀਂ ਦੇਰ ਨਾਲ ਕਿਉਂ ਆਉਂਦੇ ਹੋ?



Keep participating.


Comments

Popular Posts

C8 Solved Sample Paper, 2025

C10 Solved Paper , September 2025

C10 Solved Model Test Paper / Sample Paper 2025

C9 Solved Paper , September 2025

CEP English Worksheet # 1 with Answer Key, 2025

C8 Solved Paper , September 2025

C9 Solved Paper , September 2024

C7 Solved Paper, Sept. 2025

C6 Solved Paper , September 2025