C7 A Glass of Milk | Q / A

 Chapter # 4 : A Glass of Milk 

















Scene 1

1. Count and write the number of characters in scene 1 of the play.

Ans:There are two characters in the scene.


2. What are their names?

Ans: Howard Kelly and Anita.


3. What is the time?

Ans: It is a hot afternoon.


4. What does the boy say to himself?

Ans: The boy says to himself, “I must sell two more books! How will I give my 

school fee if I don't sell these books?


5. Why does he sell books?

Ans: He sells the books to pay his school fee. 


6. Why does he ring the bell?

Ans: He wants to ask for water from the next house.


7. Who opens the door?

Ans: A lady opens the door.


8. What does he request the Lady for?

Ans: He requests the lady to buy one of the books he sells.


9. What does the Lady give him?

Ans: The lady gives him a glass of milk and some money.


10. How much money does the Lady give the boy for the book?

Ans: The lady gives him 5 pounds for the book.


 Scene 2


1. Count and write the number of characters in scene 2 of the play.

Ans: Two characters are there in scene 2.


2. What is the profession of the characters of this scene?

Ans: Both the characters are the doctors.


3. Why had the Lady come to this hospital?

Ans: The lady was advised by some local doctors to consult that hospital.


4. How did the Lady get ill?

Ans: The lady had food poisoning that got complicated. Even her liver had got 

affected.


5. What kind of treatment did she need?

Ans: She needed immediate surgery.


 Scene 3

1. How much time did the patients get to pay the bill, as per the rules?

Ans: As per the hospital rules, the patients needed to pay the bill in two days.


2. Why did the Lady get worried?

Ans: The lady was worried about the bill of the hospital as it was too much.


3. Why did the Lady have tears in her eyes?

Ans: The lady had tears when she read the bill marked with the words: 'Paid in 

full years ago with a glass of milk’.


4. Why did she not have to pay the bill?

Ans: Her bill had been cancelled by Dr. Howard Kelly.


5. Who had paid the bill? Why?

Ans: Dr. Howard Kelly had paid the bill as the lady had offered him a glass of milk 

a few years ago.


6. Why was the Lady happy in the end?

Ans: The lady was happy in the end as her bill had been exempted due to her 

goodness.






Keep learning!



πŸ™πŸ™ Join us to stay updated-

WhatsApp  :  Click here

Telegram : CLICK HERE

Facebook : CLICK HERE

Subscribe our Youtube Channel : https://youtube.com/@AcmeMittal

Instagram: CLICK HERE




Comments

Popular Posts

C8 Solved Sample Paper, 2025

C10 Solved Paper , September 2025

CEP English Assignment # 1 with Answer Key, 2025

C9 Solved Paper , September 2025

C10 Solved Model Test Paper / Sample Paper 2025

C8 Solved Paper , September 2025

C9 Solved Paper , September 2024

C6 Solved Paper , September 2025

C10 Solved Paper , 4 October 2024